De Beste Laptops
Hoe de levensduur van de batterij van je laptop te verlengen

Hoe de levensduur van de batterij van je laptop te verlengen

Geplaatst door 18-11-2022 09:43 door Ferry Muts

Als je het gevoel hebt dat de batterij van je laptop frustrerend kort meegaat, kun je bepaalde stappen nemen om je laptop langer mee te laten gaan. Hier zijn een paar eenvoudige tips om de batterij van je laptop langer mee te laten gaan:

1) Stel de energie-instellingen van je laptop in - Je laptop zou je in staat moeten stellen om energie-instellingen te kiezen die helpen om de batterij te sparen. Zoek de Stroomopties in je Configuratiescherm en pas de instellingen aan om het stroomverbruik van je laptop te verminderen.

2) Beperk achtergrondtoepassingen - Veel toepassingen draaien op de achtergrond en verbruiken de batterij, zelfs als je je laptop niet actief gebruikt. Schakel toepassingen uit die op de achtergrond draaien en niet nodig zijn, zoals je anti-virus of webbrowser.

3) Verminder de helderheid - Je kunt de accuduur van je laptop verlengen door de helderheid van je laptop te verminderen terwijl je werkt of een film kijkt. Hoe helderder de laptop, hoe meer batterijstroom hij verbruikt.

4) Vermijd maximaal opladen - Beperk het opladen van de batterij van je laptop tot 80% en vermijd ook te lang "druppelen". Teveel opladen maakt de laptop warm en kan de levensduur van je laptop accu verkorten.

5) Vermijd krachtige instellingen - Als je geen intensief werk doet, probeer dan de "High Efficiency" of "Power Saver" standen van je laptop te gebruiken. Deze verminderen de prestaties van de laptop en verminderen in ruil daarvoor de hoeveelheid stroom die de batterij verbruikt.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, zou je de accuduur van je laptop moeten kunnen verlengen. Vergeet niet je laptop schoon, koel en goed onderhouden te houden en je zou geen probleem moeten hebben om het maximale uit de batterijduur van je laptop te halen.